Design på tygpåsar

När det gäller design på tygpåsar finns få begränsningar. Det svåraste momentet är att lyckas överföra sin idé till ett tryck som ser bra ut och fungerar, men det finns alltid hjälp att få. De flesta säljare och tryckerier av tygpåsar erbjuder hjälp och råd när det gäller att ta sig från idé till färdiga tryckfiler och om det inte räcker går det nästan alltid att få hjälp med att hitta en bra grafisk formgivare som kan skapa ett lyckat resultat.

kasse

Less is more

När man håller på med design på tygpåsar är det lätt hänt att man försöker klämma in alldeles för många detaljer och för mycket information. Om det är maximal exponering och uppmärksamhet är det dock bättre att ta bort så mycket som möjligt.

Fråga er själva hur lite ni kan komma undan med. I många fall är det mycket mindre än ni tänkt er. Tricket är att ta bort så mycket som möjligt, tills det bara är kärnbudskapet kvar. I vissa fall innebär det att ni bara trycker en avskalad logotyp, men det kan också handla om att förenkla textbudskapet så att det blir tillräckligt kort för att hinna ses och uppfattas på bråkdelen av en sekund.

Välj format helt fritt

När det gäller tygpåsar behöver du inte känna dig bunden till ett speciellt format. Det finns förstås en uppsjö av standardstorlekar att välja mellan, i alla tänkbara färger, men duger inte det finns alltid möjligheten att välja sitt eget utförande.

Behöver ni riktigt stora mängder är det inget problem att ta fram en egen design på tygpåsar, där ni helt fritt väljer både material, mått och utförande, men ofta går det att hitta redan existerande modeller som fungerar tillräckligt bra om som kan levereras snabbare och till lägre kostnad.

Prata med er leverantör av tygkassar för att få veta mer om hur ni fritt kan välja design på tygpåsar.